Betting utanför boxen

Det som svenskar vanligen spelar på är trav-, fotboll- och hockeyresultat men det finns mycket mer att upptäcka. Både helt andra saker att betta på, men också andra utfall än bara slutresultatet.

Det behöver inte ens vara sport som erbjuds bland utbudet – det här gäller även de största bettingsidornas oddslistor. De flesta som spelar hoppas på att det ska ge en liten, eller stor, vinst. Men det finns också både ett stort underhållningsvärde i betting, spänningen ökar och man blir delaktig i eventet. Satsar du dessutom på något nytt kan man få lära sig nya saker på köpet!

När man ska placera sina pengar på ett resultat kan det vara en bra idé att jämföra oddsen på några olika sidor, bra odds är det som gör att man kan komma att tjäna lite mer. För att hitta de bästa oddsen för just det som du är intresserad av att placera bet på snabbt kan betting utan konto och registrering vara ett bra alternativ.

Betting på annat än sport

Man kan vara intresserad av att betta även om man inte är speciellt intresserad av sport. Det har varit ganska omfattande vadslagning om vilket kön kronprinsessans och Daniels ofödda barn kommer att ha. Något som är aktuellt just nu är att försöka förutse vilket land som kommer ta hem Eurovision Song Contest. Ett årligt vad som återkommer är om det kommer att snöa på julafton eller inte. Det går helt enkelt att slå vad om allt som får ett tydligt resultat. 

Kabaddi – en indisk fullkontaktsport

Om man gillar tanken på en sport som blandar rugby och handboll i en fartfylld bollsport inomhus. Det är två lag på plan och ett anfall pågår i en minut, under den minuten måste spelarna i det lag som anfaller mumla kabaddi, kabaddi, kabaddi hela tiden. Sporten är större i många delar av Indien än fotboll och cricket är. 

Än är kabaddi inte så stor att den finns med på vadslagningssiternas listor över populära matcher, om du vill placera ett vad på en kommande match kontakta din bettingsite och se om dom inte kan ta fram oddsen till dig. Blir det du som startar en trend i Sverige?

Korfball – den jämställda lagsporten

Det här är en relativt ny sport som har sitt ursprung i skolidrotten i början på 1900-talets Nederländerna. En skollärare förenklade reglerna och ritade om planen lite från den gamla sporten korgboll, han bytte ut ringen mot en korg (korf på nederländska). Skolan som han jobbade på hade gemensam gymnastik för tjejer och killar därför skrev han regler om att lagen måste bestå av lika många killar som tjejer så att alla kunde spela tillsammans. 

Korgboll som var inspirationen till sporten är ursprungligen en svensk sport och nu växer ättlingen Korfball även här. 

Drakflygning

I Sverige flygs det drake mest på skoj, och det är ofta barn som kämpar med enkla drakar med blandat resultat. Det finns alltså länder där drakflygning är en etablerad sport som såklart går att betta på. 

Många svenskar fick upp ögonen för sporten och lärde sig mer om dess hemland Afghanistan tack vare filmen Flyga drake (The Kite Runner) som kom 2007 och byggde på boken Flyga drake av Khaled Hosseini. 

För hitta information och någonstans att placera ett vad på den här exotiska folksporten i Afghanistan får man vara riktigt envis och söker väl så finns det information att hitta. Det som det är lättast att hitta information om är de internationella turneringarna

Relevanta nyheter